divendres, 19 de setembre del 2008

Parentesis londinenc

Good morning darling,

soc a Londres aquests dies, i a part de fer de tieta (portar i recollir el Jack al cole i jugar al park) he pogut fer cultura.

- He visitat l-exposicio HADRIAN del British Museum. Es un curt pero molt intens recorregut per la vida i obra daquest emperador. Dorigen andalus (si em permeteu lanacronisme... es dun poble del sud de la peninsula Iberica anomenat Italica), va ser adoptat per Traja (lanterior emperador). Aixi fou cesar sense ser descendent de familia aulica. Pel que fa a la museologia, es una posada en escena impecable. Han portat peces de 50 museus diferents darreu dEuropa i el criteri de seleccio de les obres es que estiguin ben conservades. El discurs esta molt ben aconseguit, essent clar, breu i donant la maxima informacio. Els contrapunts negatius : el preu (12 lliures o 10 per estudiants) i la massificacio (si si, la gent consumeix cultura! De tanta gent que hi ha es fa molt incomode la visita, a part que hi ha cua i et donen una hora determinada per entrar).

- He vist ABBEY ROAD (que encara no hi havia anat, despres de 13 anys de visitar anualment la ciutat) i el pas de zebra dels Beatles.

- He anat al teatre a veure un musical : BLOOD BROTHERS. GENIAL. les 3 hores i escaig que dura passen volant. L-argument es inversemblant i un dramon, pero els actors sel creueu, el viuen i fan plorar, alhora que riure. La qualitat musical (les cancons, com canten els actors i els musics que toquen en directe) impressiona. Omplen cada dia de la setmana des de fa anys, i no es de casualitat. Sha de reservar o comprar amb antelacio. Despres si pugeu cap al Soho i aneu a la cocteleria THIRST. La duen un noi mexica i un xicot de la Verneda de Barcelona. Un consell : deixeu-vos que us faci el coctel que vulgui.

- Altres descobertes : el restaurant de la National Galerie (bo i relativament barat) i el cafe de la Tate Modern (a una 7a planta i amb vistes sobre el Thames). Aquests, juntament amb altres bars molt xulos (un buffet lliure tailandes vegetaria del soho, o un local de menjar organic, biologic i vegetaria al centre on hi toquen jazz) mels ha ensenyat el Nour-Eddine (un veritable crack, un catala que es menja Londres).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una recomanació a Londres, per si no hi has anat mai: la Wallace Collection. Vejam si ho expliques.

elisenda ha dit...

Doncs no hi he estat mai.. i ja no tindre temps de fer-ho!

Em queden pendents forca coses... com cada cop que vinc. A loctubre a la Royal Academy inauguren una expo de Bizanci i pinta molt i molt be. Haure de tornar.