dissabte, 23 de maig del 2009

Eslovenia!

Quin pais mes encantador! Ljubljana es una ciutat preciosa. Com totes aquestes ciutats del nord d'Italia te uns 200.000 habitants. Es un poble gran amb els serveis d'una ciutat. Te un castell amb unes vistes espectaculars (calceu-vos unes bones bambes si pugeu i baixeu a peu, el cami rellisca molt. En cas contrari, hi ha un funicular que us deixa sans i estalvis a dalt i baix).

Al voltant del riu hi ha una munio de bars amb llurs terrasses de mobles pijets on anar a prendre algo (durant tot l'any ens han assegurat, a l'hivern amb estufes i mantes). Es menja molt be i barat (des de carn contundent a una bona pastisseria). I es una ciuta universitaria (on la festa esta assegurada).

Hi ha una zona de festa (que solia ser squad i ara recorda als bons temps de Tacheles a Berlin), i molts bars que fan concerts en directe cada nit. I discoteques, evidentment (cosa que s'aprecia -no hagues pensat que ho podria dir mai aixo!- despres de mesos sense festa a Venecia).

Per allotjar-vos : escolliu el youth hostel Zeppelin (15€ la nit, esmorzar llencols i tovallola inclosos). En Damia us atendra en catala! (un noi de Barcelona que ha muntat aquest acollidor xiringuitu).

Avui hem anat d'excursio a Bled, un poble turistic a costat d'un llac cristali. Al nord del llac, just al costat oposat del poble, hi ha una platja amb gespa i dutxes (mes aprop del poble hi ha una platja privada de pagament tambe). Heu de menjar un pastis a l'Slaščičarna šmon (algo aixi com l'os marro). Us recomano l'especialitat de la zona, fet de 2 tipus de crema i pasta de full.