dilluns, 2 de març del 2009

Fine settimana a Milano

Ciao!

Aquest cap de setmana he anat a Milà, capital de la moda i ciutat desangelada. El temps just que requereix la visita es un cap de setmana.

La joia de la corona es el duomo (la catedral gotica mes gran d'Italia). Realment es impressionant i inabastable. Pugeu els gairebe 160 esglaons i contempleu la ciutat des d'aquest gratacels medieval.

No us heu de perdre tampoc la Pinacoteca de Brera. Es força reduida (no es un d'aquells interminables museus europeus que es podrien visitar durant una setmana) pero conté grans obres de la pintura universal (aquelles que esteu farts de veure reproduides en llibres d'art).

I la tercera visita imperdonable es el Castello Sforzesco, consrtruit per la familia que li donà nom. Esta corull de museus variats (des d'art egipci, romanic, arts decoratives, pintura...), que podreu visitar per 3€ (tots els museus!). Feu una generosa volta pel parc que l'envolta per descansar la vista despres de tanta cultura.

La resta de Milano, es variable. Hi ha multitud de grans casalots, sense massa encant. Fer una volta per les botigues tampoc no mata (n'hi ha de precioses... pero no es la tònica).

I pel que fa a la gastronomia, l'arros a la milanesa es tan mediocre com la città (arros amb safrà, ceba i vi blanc... pero de gust tan esmorteit que aborreix). Tanmateix ho compensen amb la beguda (es la patria del negroni!) i amb els seus beneits aperitivos.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I Sant'Ambrogio, reina? Vas a Milà, i no vas a Sant'Ambrogio? No t'ensenyen res, els teus professors d'art medieval? hehe!

elisenda ha dit...

jejeje si que hi he anat! Hi ha una tribuna romanica xulissima (no se si l'adjectiu xulissim es pot fer servir per art romanic) i un altar daurat ostentos. Arquitectonicament esta prou be (reconstruida per la segona guerra mundial, pero la planta segueix essent romanica, aixi com el claustre i els capitells que la decoren a tot arreu). Pel que fa als meus professors d'art medieval, m'abstendre de fer comentaris... jaja

Anònim ha dit...

A pocs quilòmetres de Milà hi ha la Certosa di Pavia, que és on els senyors del milanesat (Viscontis) inicialment hi enterraven els difunts. És la peça que falta a Milà, on hi havia el castell i la catedral...

elisenda ha dit...

Caram caram... haure de tornar-hi! Em falten dies per fer-ho. Algun voluntari/a per venir-me a veure en cotxe i fer la ruta?

Jo a canvi proporciono allotjament i esmorzar a Venecia! Molt centric, a la zona de l'Accademia. I transport gratuit (basicament perquè no hi ha revisors i et pots colar).