dissabte, 13 de desembre del 2008

Manresa

Avui he passat el dia a Manresa, fent cultura pètria. Hem anat a la Santa Cova de Sant Ignasi de Loyola (un sant basc que de camí a Roma va parar a Manresa i hi escrigué la seva obra magna : els Exercicis espirituals). És una església del s.XVI al XVIII on hi ha una capella en una bauma natural de la muntanya on la tradició diu que Sant Ignasi hi passà els dies.

Després hem visitat el museu comarcal (amb un fons molt extens). Destaquen els retaules barrocs (com el de Torà, en litigi per retornar-lo al seu poble).

Aneu a dinar al restaurant dels Carlins (el cafè del mític Teatre dels Carlins, vegà amb un menú boníssim per 10€) i després de fer el tomb pel centre històric (turisme ha editar diverses rutes), arribeu-vos a la Seu de Manresa. L'arquitecte és Berenguer de Montagut (com Santa Maria del Mar de Barcelona) i curiosament no és cap catedral (com Santa Maria del Mar tampoc ho és). És un preciós i imponent edifici gòtic sobre el Cardener (s'ha de pagar per entrar a fer el turista, però si reseu una Ave Maria, que mai va malament del tot, podreu entrar gràtis).