dijous, 27 de novembre del 2008

Forasters

Tots som forasters i tots som veïns. Forasters és la nova peli de Ventura Pons, adaptant un guió de Sergi Belbel. Avuí he tingut la sort de poder assistir a la pre-estrena a la UAB.

Pel que fa a actors coneixereuu a Joan Pera, però no patiu, no hi trobareu l'histriònic Pera de sempre sinó un molt ben caracteritzat pare de família i avi. La Lizaran fa un paperàs (que sembla escrit directament per a ella), i la resta d'elenc ho fa molt bé (excepte la filla, que no m'ha agradat massa, i alguna altra excepció).

L'argument és dur però és un bany de realitat, un expiació dels pecats i una anàlisis històricosocial. La versió poc amable de "Cuentame", emmarcada en un edifici xanfraner del Poble Sec de Barcelona.

A nivell de llenguatge cinematrogràfic, destaquen les transicions que constantment fan avançar o retrocedir la narració des dels anys 60 a l'actualitat. Hi ha també alguns plans espectaculars (el pla fet amb grua en que la creu es solapa al cotxe al parc) i en general la fotografia és molt bona.


Si voleu ampliar informació, a Vilaweb han editat 25 minuts de maquing-off .

PER PROMOCIONAR LA PELI, FAN UN 2 X 1! Només cal que imprimiu aquest fulletó.