dijous, 16 d’octubre del 2008

Mucha

He anat al Caixaforum a veure l'exposició de Mucha (si algú sap del cert com es pronuncia... que ho comenti! A història de l'art tothom ho diu com pot /muka/ o /mutxa/).

Com a cartellista, va reeixir en la seva tasca. Realment són imatges frapants (que compleixen molt bé el seu ús d'agradar al públic). Les noies Bond són Betty la Fea si les comparem amb les dones Mucha. Misteri, sensualitat, bellesa, formant un tot orgànic amb la natura. També destaquen les fotografies (de finals del XIX) amb les que començava a experimentar.

Ara bé, el millor és la posada en escena. Una musealització IMPECABLE. L'exposició està ben distribuida, el contingut és adequat, hi ha seients... tot allò que falla a moltes exposicions està ben resolt en aquesta. El detall que marca la diferència és un llibret que es troba a l'entrada on hi ha els quadres comentats pel comissari de l'exposició, de manera que cadascú pot consultar les obres que més li agradin (i sense necessitat de col·lapsar les obres amb la gent llegint les carteles).

Sincerament, li poso una nota molt alta (sabent com sóc d'exigent en aquest àmbit, val la pena anar-hi).

Com sempre, el Caixaforum és gratuït i obre cada dia matí i tarda fins les 20h. Aprofiteu i pugeu al terrat (hi ha un ascensor que surt de costat del bar). Hi ha una vista magnífica del MNAC.

1 comentari:

? ha dit...

Hi, my first time here. Just an introduction! I would like to stop by again if you feel a counter visit will be worth our individual busy schedules. I find your blog interesting...and please accept my compliments and this invite.
R.E.