dissabte, 13 de setembre del 2008

La nit blanca "de TV3"?

La vigilia de la diada a Barcelona la gent ja fa bullir l'olla. Les ofrenes al monument de Rafel de Casanovas comencen a les 12 en punt de la nit del 10 de setembre a l'11 i els que faran paradeta s'afanyen a guardar un bon lloc.

Aquest any la Televisió de Catalunya, la nostra, ha fet 25 anys. I ha volgut celebrar-ho amb una "nit en blanc" seguint les iniciatives que es fan a Europa (Madrid, París, Bruseles...). La iniciativa és bona (obrir les ments i mirar a Europa, que tant hem pregonat) però el resultat : PÈSSIM.

La programació que formava aquesta nit era en la seva gran majoria apropiada d'entitats culturals que aquell dia ja havien programat això. TV3 deuria oferir-se a fer-ne difusió i així incloent-ho a la seva web passava a ser un acte més de la gran festa dels Països Catalans que se suposa que havia de fer. Res a veure amb la festassa del passat vintè aniversari al Sant Jordi.

Després de sel·leccionar a quina de les activitats aniria (volia anar a la jornada de portes obertes a la Fundació Joan Miró + observació guiada d'estels per profes de la UB) finalment vam anar a una de les rutes guiades dels escenaris de la guerra de successió pel barri de la Ribera. Un cop allà la desorganització era el lei motiv : s'havien programat fins a 3 itineraris d'entitats diferents (però alhora properes pel que fa a objectius : Omnium, una coordinadora d'entitats dels Països Catalans...).

El públic potencial que pot assistir a un mateix acte cultural d'aquest caire és limitat. Dividir-lo és una despesa de recursos inútil. La coordinació d'entitats és nul·la. Costava tant poc fer-se una trucada i fer variacions temàtiques per enriquir el discurs d'uns i altres...

I el tercer en discòrdia : TV de Catalunya apropiant-se d'aquests actes. El que sap més greu és que una de les poques professionals que destil·laven esperança n'hagi estat la directora. Monica Terribas ens has decepcionat.

PROGRAMEM UNA NIT BLANCA A L'ALÇADA D'EUROPA. Tenim els mitjans, tenim qualitat i tenim la infraestructura.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Eli, per què no envies aquest escrit a algun diari? Està molt molt molt ben escrit i sense ofenses.
Una abraçada GUAPA!!!
Manoli