diumenge, 27 de juliol del 2008

El Cap de Creus

Una bona excursioneta, si sou pel Cap de Creus.


- Visitar Sant Pere de Roda. Una de les grans joies del romànic primerenc, reformat i engrandit al s.XI. Malgrat tenir menys de 20 monjos, era un dels llocs més poderosos dels comtats catalans. Tenia una gran portalada en marbre feta pel taller del Mestre de Cabestany (que amb l'abandonament es va expoliar i dividir entre molts museus). S'hi arriba a través de Port de la Selva (quan creueu el poble, ja veureu els indicadors, no té pèrdua). El pàrquing són 1,5 € i l'entrada 3€ (reduïda 1,5). No deixeu de fer la visita guiada (durant el cap de setmana la fa l'Hel·lena, companya de la UAB i ho fa molt bé. Val 2,20 € per persona i el primer que arriba tria la llengua (anglès, francès, castellà o català). Les vistes al parc natural són espectaculars.




Per dinar, torneu a Port de la Selva i compreu menjar preparat a "La Carmanyola". El cous-cous és boníssim, i els calamarsets... fan bacallà a la llauna, suquets... Però el seu gran èxit és la panna-cota (nata cuita, tal com diu el nom, amb caramel. Una mena de flam italià). Dinareu per 6 € i us ho posen tot en safates i envasat. Demaneu coberts de plàstic.


Emporteu-vos el dinar i torneu al cotxe. Creueu tot el poble de nou, passant el port nàutic. Seguiu la carretera fins el final, no té pèrdua. Arribareu a la platja de "la tamariua". És una caleta de pedres preciosa. L'ambient canvia segons l'hora del dia : al matí més familiar, després arriba la gent jove. És naturista, podeu anar tant tapats o destapats com volgueu (els nudistes es posen cap a la dreta). Ja podeu degustar la panna cota!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

És Sant Pere de Rodes i no de "Roda", i el cap de setmana en comptes d'"al".

elisenda ha dit...

Ei gràcies per la correcció!

El que passa és que a Sant Pere, ells mateixos en diuen de "Roda". A més, a la carrera, el meu profe Joan Duran de medieval em va dir que era vàlid de les dues maneres (Roda o Rodes, que l'origen etimològic no sé quin coi era).

Anònim ha dit...

TOMA YA!!!!!
Per llest/a!!!
JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA

elisenda ha dit...

Eii! Que aquí tothom pot dir la seva. Agraeixo molt els comentaris, i si em corregeixen algun dels incomptables errors ja m'agrada.