diumenge, 31 de maig del 2009

Kitsh, nou videoclip

Els Kitsh van rodar un nou videoclip, al concert dels Genis a Badalona (el 22 de febrer, data que recordo perquè ja havia marxat a Venècia i per tant, al que no vaig poder assistir). Es diu Imitació.

dissabte, 23 de maig del 2009

Eslovenia!

Quin pais mes encantador! Ljubljana es una ciutat preciosa. Com totes aquestes ciutats del nord d'Italia te uns 200.000 habitants. Es un poble gran amb els serveis d'una ciutat. Te un castell amb unes vistes espectaculars (calceu-vos unes bones bambes si pugeu i baixeu a peu, el cami rellisca molt. En cas contrari, hi ha un funicular que us deixa sans i estalvis a dalt i baix).

Al voltant del riu hi ha una munio de bars amb llurs terrasses de mobles pijets on anar a prendre algo (durant tot l'any ens han assegurat, a l'hivern amb estufes i mantes). Es menja molt be i barat (des de carn contundent a una bona pastisseria). I es una ciuta universitaria (on la festa esta assegurada).

Hi ha una zona de festa (que solia ser squad i ara recorda als bons temps de Tacheles a Berlin), i molts bars que fan concerts en directe cada nit. I discoteques, evidentment (cosa que s'aprecia -no hagues pensat que ho podria dir mai aixo!- despres de mesos sense festa a Venecia).

Per allotjar-vos : escolliu el youth hostel Zeppelin (15€ la nit, esmorzar llencols i tovallola inclosos). En Damia us atendra en catala! (un noi de Barcelona que ha muntat aquest acollidor xiringuitu).

Avui hem anat d'excursio a Bled, un poble turistic a costat d'un llac cristali. Al nord del llac, just al costat oposat del poble, hi ha una platja amb gespa i dutxes (mes aprop del poble hi ha una platja privada de pagament tambe). Heu de menjar un pastis a l'Slaščičarna šmon (algo aixi com l'os marro). Us recomano l'especialitat de la zona, fet de 2 tipus de crema i pasta de full.

dijous, 21 de maig del 2009

Friul Venezia Giulia

Bones!

Doncs segueix el meu imparable periple per terres itàliques. Avui soc a Trieste : ciutat maritima, encantadora. Les restes romanes (teatre, muralles) es fonen amb l'arquitectura austriaca mes imperial i el gust oriental bizanti.

Ara vaig al castell de Miramar (fet per Maximilia, una mena de Nero posat per Napoleo a Mexic).

Pel que fa a la cuina d'aqui, te molt a veure amb la del centre d'Europa. Recomano fervorosament el Cafe da Signora Rosa (Pza Hostis). Fan un prosciuto cotto que fa marejar! Agafen el pernil i li fa una jaqueta de pa, i aleshores ho couen tot junt. A mes son una gent entranyable, dels que et fan sentir millor que a casa.

No em faria res viure a Trieste una temporada...

dimecres, 20 de maig del 2009

Ultims dies

Tot te un inici i un final. I jo ja torno la propera setmana a Catalunya. En tinc ganes, pero alhora em fa una pena...

Aquests dies he estat a Florencia! Quina ciutat tan maca... ho te tot! S'hi menja be, te el millor art, el riu Arno, la tradicio de l'aperitivo...

La Galeria dels Uffici es indigerible. Hi ha tantes obres cabdals de la humanitat que genera una mena de rialla exagerada. Potser es l'empatx que duc de cultura italiana...

L'Accademia, en canvi, esta feta per ensenyar el David de Miquel Angel. Realment aquest tio impressiona... Vam tenir la sort de ser-hi durant la nit dels museus, de manera que vam fer-li una visita nocturna i gratuita.

I per acabar vaig agafar el tren i me'n vaig anar a Siena. Una ciutat gotica de pedra encantadora per passejar-hi (pero no m'hi imagino visquent-hi).

Al anar i tornar amb el tren vaig disfrutar de la regio vinicola del Chianti (realment fan bons sucs aqui...). Un bon lloc es aixo de la Toscana!

PD : Siena i Florencia han estat enemigues durant bona part de la seva historia. Al segle XII durant un setge a Siena, els florentins van catapultar a dins les muralles kilos de fems i rucs (!).

dilluns, 11 de maig del 2009

Il mio weekend(e)

Ciao!

Questo finesettimana ho fatto tanto. Sono andata a Vicenza a un concerto bellissimo e unico : Buena Vista Social Club! E stato in mezzo una piazza (come les nostres festes majors) e avviamo festejato tanto (con la grappa que ho comprato a la matina a Bassano). Gli musicisti hanno sonato "Chan Chan", "El cuarto de Tula"... una serata per ricordare!

E la seconda attività per non dimenticare è stata al Lido di Venezia. Il sabato scorso ha cominciato il Giro d'Italia a Venezia. E noi (tutta la classe) avviamo affitato biciclette il giorno prima e avviamo pedalato seguendo el percorso della corsa! Quindi ci hanno applaudito tanto... ha fatto ridere e è stato divertente.

El Veneto nord

Bones!

Aquests dies m'he dedicat a visitar la zona nord del Veneto. Son tot de viles pintoresques als peus dels Dolomites (als germans petits dels Alps).

- Bassano del Grapa : poble conegut per destil'lar la famosa forta beguda del mateix nom. Te un pont -dissenyat per Paladio- amb estructura flexible per les crescudes d'aigua en el desgel primavera.

- Cittadelle i Castelfranco Veneto : poblacions bessones mes al sud de Bassano. Tenen el nucli medieval fortificat molt ben conservat.

- Vittorio Veneto : poblacio alpina, que durant algun temps va ser centre termal. La memoria dels artillers caiguts en la guerra (en foren molts a les muntanyes) segueix molt viva (flors, homenatges, carros blindats i fusells com a monuments... estan repartits per tot el poble).

- Belluno : la capital de la zona nord. Hi ha palaus renaixentistes, places amb molta vida i es un bon punt de partida per les ascencions.