divendres, 31 d’octubre del 2008

Festival EHsona

A Barcelona se solapen les activitats. Qui es quedi a casa és per mandra i no per falta de propostes interessants (tot i que aquesta pluja és molt bona excusa per veure pel·lis tapat amb una manta). Ja fa alguns dies que ha començat el tradicional festival Euskal Herria Sona. Avui al vespre en concret toquen Tximeleta a Gràcia (Plça Virreina). Consulteu l'agenda i trieu algun dels múltiples concerts que fan. Els més artistes, podeu fer un taller de txalaparta o fins i tot de danses basques.

_____________________________________________

El concert d'avuí l'han passat a demà.. però amb tota probabilitat se suspendrà per pluja. Un altre dia serà!

Festival In-Edit

Un post modernillo. El festival de documentals musicals que fan aquests dies a Barcelona. Com ells mateixos el descriuen és "El món del Festival de documentals musicals organitzat per fans de la música per a fans de la música que, des de l'any 2003 porta a les pantalles ibèriques les obres indispensables". S'anomena In-Edit i acaba aquest cap de setmana.

Molt recomanable el seu bloc (a mi m'ha seduït especialment el comentari sobre NY al 1977).

dijous, 30 d’octubre del 2008

RHPS 2

Aquest divendres torna el Rocky Horror Picture Show al Cine Casablanca (a Gràcia). És especial Halloween (si si, ja sabeu que defenso la Castanyada i els panellets... però és el que hi ha). I en conseqüència s'ha d'anar disfressat. Espero que tinguem entrades... que serà un dia concorregut... Abans i després sortirem per Gràcia a fer el sòmines.
_____________________________________________

No hi ha entrades!!!! S'han exhaurit totes... haurem d'esperar a desembre.

dimarts, 28 d’octubre del 2008

Barraques a Girona

Hola gent! Una recomanació ludicofestiva. Com cada any són les Festes de Sant Narcís a Girona i hi fan les mítiques barraques (paradetes que monten les entitats on posen música i hi ha servei de bar). A més fan concerts cada dia durant tota aquesta setmana. Jo hi aniré dissabte!

DIMARTS 28 La Shica + Gertrudis
DIMECRES 29 Guillamino + Mazoni + El chico con la espina en el costado
DIJOUS 30 Narco + The Real McKenzies
DIVENDRES 31 Ché sudaka + Praga + Fuckop Family
DISSABTE 1 DE NOVEMBRE Frenètic + The Gruixut’s + Els Pets

dilluns, 27 d’octubre del 2008

Escalada (i bon dinar)

Hola, em dic Elisenda i avui he comès... UN LUXE! Som dilluns i he passat la tarda escalant a Montserrat, aprofitant l'últim dia de bonança climàtica. Aneu a dinar a la Vinya nova (una antiga masia que proveïa al monestir de Montserrat, que als anys 70 la van gestionar una comuna de hippis i ara és un restaurant). Fan menú entre setmana (per 12,5€ tot inclòs) i el menú de cap de setmana és acollonant (No es tria el que es menja. Normalment hi ha esqueixada, amanides, patates a la brasa i allioli, graellada de carn, postre de músic, fruita, pa, aigua i vi...).

Després des del pàrquig mateix surt el camí que t'acosta al sector d'escalada (que es diu "La Vinya nova", com no podia ser de cap altra manera). Les vies que he fet són la 9 i la 10 (foto), dos cinquens. Estan una a costat de l'altra (les veureu després de l'esquerda, passats diversos 7èns). La primera l'he pujada sencera, però la segona ja no he pogut i he durat fins la meitat. S'ha de dir que no són curtes (20-25 m) i que hagués abandonat molt abans si no fos pel pacient i entregat monitor que m'ha acompanyat. Gràcies Jordi!! El primer tram és acceptable, però a mitja via les preses desapareixen (no hi ha ni peus ni mans...). Superant la por i la impotència i no saps massa ben bé com, arribes al tercer tram i a partir de la 4rta xapa hi ha uns bons forats (bústies, en diriem). Les vistes són precioses.

diumenge, 26 d’octubre del 2008

Putumayo

Una recomanació musical per aquells que encara es compren els CD's. És obligat tenir alguns dels discs editats per Putumayo. Són recopilacions temàtiques molt variades. Trieu i remeneu a la web (podeu escoltar un tros de cada cançó). Jo m'he comprat l'AFRO-LATIN PARTY. Com diu l'eslògan de la casa és "guaranteed to make you feel good". Realment són molt bons temes, de cultures i països molt distants i que contagien un bon rollo!

Teatre

Vaig anar a veure CONVERSES AMB LA MAMA al Club Capitol. Una mare de 82 anys i el seu fill parlen de la vida des del menjador de casa, regalant-nos dosis d'humor i reflexió a parts iguals. Els actors són molt bons (la Mercè Comas i el Miquel Gelabert) i els diàlegs genials. Sens dubte, una bona recomanació per anar a veure teatre.

dijous, 23 d’octubre del 2008

Festival de Jazz de Barcelona

Aquest any el Festival Internacional de Jazz de Barcelona fa 40 ANYS! I avui es fa el concert inaugural amb Bebo i Chucho Valdés a l'Auditori. Pare i Fill. Dues ànimes que viuen pel piano. La mala notícia... No hi ha entrades.

Una excursió pel Solsonès

El Solsonès és una comarca autèntica. S'hi ha d'anar expressament (no és un lloc de pas) i això ha fet que conservi la seva essència gelosament. Aprofiteu per pujar a Solsona i veure'n la catedral. Podeu anar a buscar bolets per la Vall del Lord o excursions en bici pels voltants de la Llosa del Cavall. Les opcions són infinites.

Ara bé, no us perdeu el Santuari del Miracle. La història explica que al 1458 es va aparèixer la Verge nena a un noi de la zona, i des d'aleshores que es venera l'indret. Hi ha 2 meravellosos retaules (un de gòtic-renaixentista i el gran retaule barroc) així com una bona mostra d'edificis d'època moderna. La talla de la verge renaixentista és deliciosa. Si hi aneu en temps de tardor, a fora hi venen bolets (des d'una furgoneta blanca... ja veureu com la gent s'hi arremolina després de la missa).

dimarts, 21 d’octubre del 2008

Un llibre

Hola! Us vull recomanar un bon llibre. Tota una sorpresa. Es diu l'Ombra de l'Eunuc i està escrit pel Jaume Cabré. Està molt ben escrit (com diu en Xavi "soprenentment ben escrit"). Cabré domina i executa de manera genial una multitud de registres i alhora l'argument et manté l'atenció durant gairebé tot el llibre.

Em pregunto sovint perquè no ha estat un best-seller. Em pregunto també si hagués estat escrit en anglès o castellà també seria tan desconegut. Em pregunto si mai ho podrem normalitzar. Massa preguntes per un dimarts.

Va de música

Avui toca un petit post musical.

- Ivette Nadal : escolteu Aristocrate o Torno Sol.
- Eddine Said, que beu del R&B, el rai (i de gent com Maxwell).
- La Malaguenya de Barxeta que toquen els Obrint Pas amb el Pep Jimeno " Botifarra"

dilluns, 20 d’octubre del 2008

Kitsch

Uns vells rockers que fa 20 anys que volten. Cançons depresives, profundes i amb lletres molt ben construides. Es diuen Kitsch i són de Banyoles (els vaig veure anit a les barraques). Aquí un parell cançons :


dijous, 16 d’octubre del 2008

Mucha

He anat al Caixaforum a veure l'exposició de Mucha (si algú sap del cert com es pronuncia... que ho comenti! A història de l'art tothom ho diu com pot /muka/ o /mutxa/).

Com a cartellista, va reeixir en la seva tasca. Realment són imatges frapants (que compleixen molt bé el seu ús d'agradar al públic). Les noies Bond són Betty la Fea si les comparem amb les dones Mucha. Misteri, sensualitat, bellesa, formant un tot orgànic amb la natura. També destaquen les fotografies (de finals del XIX) amb les que començava a experimentar.

Ara bé, el millor és la posada en escena. Una musealització IMPECABLE. L'exposició està ben distribuida, el contingut és adequat, hi ha seients... tot allò que falla a moltes exposicions està ben resolt en aquesta. El detall que marca la diferència és un llibret que es troba a l'entrada on hi ha els quadres comentats pel comissari de l'exposició, de manera que cadascú pot consultar les obres que més li agradin (i sense necessitat de col·lapsar les obres amb la gent llegint les carteles).

Sincerament, li poso una nota molt alta (sabent com sóc d'exigent en aquest àmbit, val la pena anar-hi).

Com sempre, el Caixaforum és gratuït i obre cada dia matí i tarda fins les 20h. Aprofiteu i pugeu al terrat (hi ha un ascensor que surt de costat del bar). Hi ha una vista magnífica del MNAC.

diumenge, 12 d’octubre del 2008

RHPS

Tothom té vessants més exèntrics. Jo també. I l'Oscar. I tot l'aforament del cinema Casablanca un divendres de cada mes, quan es projecta THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW. Ben segur que és la pel·lícula amb més projeccions de la història. Cada mes a moltes ciutats del món els seus fidels seguidors lloguen sales de cine i es reuneixen per veure-la de nou. És la pel·li de culte FRIKI per antonomàsia!

De la pel·lícula, no us vull avançar res. L'heu de veure.

De la sessió del cine, us ho explicaré. Abans de començar, hi ha 3 animadors que posen a to tot aquell que va al cine. La gent va disfressada, però si no hi vas, no t'amoïnis perquè ja et faran pringar. Organitzen uns jocs picantons i posen una cançó kitsch per fer karaoke.

Important : perdre la vergonya propia i aliena durant les 2 horetes que dura. Sentireu coses lletges.

Recomanació : abans d'anar al cine, aneu amb temps fins al Bar "La fourmi" o bé la seva germana bessona "La Cigarre"(c/ Milà i Fontanals). A l'últim fan uns bons còctels (i hi ha happy hour : 8€ dos begudes fins les 22h). I per descomptat, heu de demanar "negroni".

dilluns, 6 d’octubre del 2008

Festival de cine fantàstic de Sitges

Com cada any torna el Festival de cine més important de casa nostra : El festival internacional de cinema de Catalunya . Jo hi vaig avui dilluns, a veure La possibilité d'una île (La possibilitat d'una illa), pel·li francesa dirigida pel Michel Houellebecq. Avui la fan al Melià (la millor sala) a les 20h.

___________________________________

La possibilité d'una île no l'aneu a veure ni que us regalin l'entrada. El vostre temps és massa preciós com per dedicar-lo a veure aquest pseudo-film serie B. La gent s'aixecava als 10 minuts de començar la pel·lícula... i va anar marxant durant tot el temps que va durar. En el millor dels casos (com el meu acompanyant) van adormir-se. Ara bé, el curt del jove promesa japonès que van fer com a prèvia va ser bo (reflectia el dia abans de l'apocalipsi final, una reflexió sobre l'esperança i les espectatives).