dilluns, 25 d’agost del 2008

Cultura popular

Aquests dies han estat de festa major, principalment per Martorell, Gràcia i Castellbisbal.

A Martorell vaig poder anar a concert dels Sabor de Gràcia : que bons que són! Ballaruca, bona música, i un arte que tira enrerre.

A Gràcia, l'envelat de la plaça del folk, les alternatives (Dani Higiénico... quin personatge), Kumbes del Mambo, els carrers guarnits...

I a Castellbisbal: Delinqüentes, Xitxarel·los, Gossos... però sobretot destaco EL CORREFOC! Si, sóc diable. L'empaitafoc és dels importants : 5 colles entre diables i bèsties i 2 hores i mitja de cremar polvora. Els veïns col·laboren ruixant amb aigua (als qui ho demanen, i mai als diables), regalant coca i treient porrons pels que participen. Acaba amb un sopar de germanor (gràcies a la Colla del Bon Àpat -un grup de gent que es dedica altruïstament a organitzar sopars-).

dimarts, 19 d’agost del 2008

La hora chanante

Aquesta gent no tenen fre! Us passo un video :
http://www.youtube.com/watch?v=MXolkYmTzsQ&feature=related

I aquí trobeu la matèria original d'on ha sortit la paròdia. L'M.A. (de l'equipo A es va dedicar a fer videos als 80's perquè els nens parlin bé a la seva mare). Mireu les gogo's!
http://www.youtube.com/watch?v=MQc7Vcd5xTo&NR=1

Gràcies Oscar! jajaja les teves aportacions sempre són bones!

dissabte, 16 d’agost del 2008

Helios Gómez

No he trobat temps encara per parlar de Berlín. Suposo que ja trobaré l'estona que em vingui de gust. Mentres de festa major en festa major (Martorell i Gràcia).

Avuí us vull parlar d'un artista : Helios Gómez (l'avi, del nét ja us en parlaré). Li deien l'artista de la corbata roja. Va ser un cartellista republicà, poeta i pintor. Una de les obres més destacades és la Capella Gitana de la presó Model (que la consellera Núria de Gispert va permetre que es tapéssin els frescos, alegant raons d'higiene).
Com sol passar, als artistes de casa se'ls reconeix més a Europa que aquí. Una mica d'autoestima i a conèixer la gent propera!

diumenge, 10 d’agost del 2008

Berlin

Hola gent!

Escric des de Berlin. És una ciutat IMPRESCINDIBLE. Ho te tot! Preus assequibles, una gran oferta cultural i molt variada, un llistat de museus que impressiona...

Visites imprescindibles :

- BODE MUSEUM
- PERGAMOM MUSEUM
- TACHELES (excepte a lagost... que sembla Lloret)
- CASIOPEIA
- Els barris de Kreuzberg i Prenzlauer Berg
- moltissims restaurants de cuina d arreu del món
- Anar de botigues "modernilles"

Dema o dema passat, des de casa, ja us anire explicant.

divendres, 1 d’agost del 2008

La Biblioteca Arús

Una visita IMPRESCINDIBLE. Treieu el cap a la Biblioteca Arús (Passeig de Sant Joan, a tocar d'Arc de Triomf). Només cal que xafardegeu 10 minutets, és un lloc màgic. Tot un personatge el sr. Arús. Curiós, filantrop, erudit i culte.

Actualment hi ha una petita exposició sobre obres maçones molt interessant. Explica molt bé les 4 nocions bàsiques i una mica de simbologia d'aquesta organització/mode de vida.

Per cert, algú té coneixements de maçoneria? N'estic força interessada, a veure si me'n podeu fer 5 cts.

La Filmoteca!

Ahir vaig anar per primer cop a la Filmoteca (Av. de Sarrià 33). Feien While the city sleeps / Mientras NY duerme del Fritz Lang (1956). He llegit que el mateix Fritz va reconèixer que era la seva obra mestra... no sé hi estic d'acord ja que no he vist la seva filmografia, però a primer cop d'ull no m'atreviria a dir tant. Està bé, i hi ha diàlegs molt bons.

Ara tanca durant l'agost però al setembre hi aniré uns quants cops!

Aire condicionat, seients còmodes i pantalla gran per veure grans pel·lícules per 2 €!!! (2,70 entrada normal, i reduïda -carnet jove, de la uni, jubilats... 2 € de res).